Hasi niet langer trainer RSCA

Besnik Hasi is niet langer trainer van Anderlecht. Dat verneemt onze redactie uit goede bron. De club en Hasi hebben samen beslist om de samenwerking stop te zetten. 

Het bestuur van paars-wit en Hasi zaten begin deze week een eerste keer samen om een analyse te maken van het seizoen. Toen werd meegedeeld dat ze later deze week nog eens zouden samenzitten. Dat overleg zou vandaag hebben plaatsgevonden en het bestuur nam samen met Hasi de beslissing om een einde te maken aan hun verbintenis.

Besnik Hasi kwam twee jaar geleden aan het hoofd te staan van het eerste elftal van Anderlecht, nadat John van den Brom werd ontslagen. Ietwat verrassend pakte Hasi toen de titel met paars-wit. De voorbije twee seizoenen verliepen te wisselvallig voor RSCA. De Brusselse club deed het goed in Europa, maar in de eigen competitie liep het een aantal keer mis.

Hasi kreeg steeds meer kritiek te verwerken, maar hij mocht het seizoen uitdoen. Dit jaar eindigde hij met Anderlecht op de tweede plaats, na de nieuwe landskampioen Club Brugge. Twee seizoenen zonder titel is te veel voor paars-wit en dus wil de club volgend seizoen een nieuwe gooi naar de titel doen met een nieuwe trainer. Wie dat wordt, is nog koffiedik kijken. 

 

2 keer bekeken