Euvrard nieuwe trainer Cercle

Vincent Euvrard is de nieuwe trainer van Cercle Brugge. Dat maakte de tweedeklasser dinsdagavond bekend. Euvrard volgt Fred Vanderbiest op, die volgend seizoen aan de slag gaat bij Antwerp.

De 34-jarige ex-speler van Cercle speelde onder meer bij Heusden-Zolder, het Nederlandse Den Bosch, KVSK United en Sint-Truiden. Nadat hij in 2013 een punt zette achter zijn spelerscarrière, trainde hij eerst de beloften van Hasselt en later de eerste ploeg.

Vorig seizoen loodste hij ASV Geel naar de dertiende stek in de tweede afdeling. Cercle eindigde dat seizoen op de vijfde plaats. De Vereniging wil zo snel mogelijk terug naar eerste en rekent daarvoor op de nieuwe trainer.

Naast de trainer krijgt ook de staf een serieuze makeover. De nieuwe hulptrainer en fysical coach Bernard Smeets komt over van WS Brussel. Ex-doelman Johnny Nierynck en Jimmy Dewulf vervoegen eveneens de staf. Oud-keeperstrainer Eric Deleu is sinds kort de nieuwe Technisch Directeur van de Vereniging. 

Ook nieuwe coach bij Roeselare

Net als Cercle verwelkomde ook Roeselare een nieuwe trainer. Arnauld Mercier volgt Franky Van der Elst op, die na twee seizoenen aan de kant werd geschoven. Eerder trainde de Fransman in België al Boussu Dour en Seraing.

Beide clubs eindigden vorig seizoen in de top acht en komen volgend seizoen dus uit in eerste klasse B. Roeselare mag hiervoor wel de Licentiecommissie bedanken. Ze kende WS Brussel geen licentie toe voor volgend seizoen, waardoor de West-Vlamingen een plaatsje stegen in het klassement.

3 keer gelezen