Ajax kiest voor Bosz als nieuwe trainer

Twee weken nadat Frank de Boer opstapte als trainer van Ajax, heeft de Nederlandse club Peter Bosz voorgesteld als zijn opvolger. De huidige coach van Maccabi Tel Aviv tekende een contract voor drie jaar bij de Ajacieden.

Meteen na de laatste wedstrijd van het seizoen met Maccabi Tel Aviv dinsdagavond, maakte zowel Ajax als de Israëlische club de overstap bekend. Bosz geeft een eerste reactie op de clubwebsite van Ajax: “Dit is een mooi moment voor mij als trainer. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik dolgraag in de Nederlandse top wilde werken. Ik ben ontzettend ambitieus en dat is Ajax ook.”

Peter Bosz speelde tijdens zijn spelerscarrière op het middenveld van onder meer Vitesse, Feyenoord en NAC Breda. Als trainer stond hij aan het roer bij de Nederlandse clubs AGOVV, De Graafschap, Heracles Amelo, Feyenoord en Vitesse. Sinds begin dit jaar was hij actief bij Maccabi Tel Aviv. Daar liet hij in zijn contract een speciale clausule opnemen. Die liet hem toe om de Israëlische club te verlaten voor een Nederlandse topclub. Wat nu dus het geval is.

Directeur bij Ajax, Edwin van der Sar gaf dinsdagavond meer toelichting bij de aanstelling van Bosz. “Met Peter Bosz denken wij een trainer in huis te hebben gehaald die onze talentvolle selectie nog beter kan maken. De clubs die hij trainde speelden onder hem altijd technisch verzorgd en aanvallend voetbal en dat past bij Ajax. Peter is ervaren en heeft een duidelijke visie. We zijn erg tevreden met het feit dat hij naar Ajax komt.”