Engels definitief out voor EK

Björn Engels raakt niet fit voor het EK in Frankrijk. Dat vertelde assistent-bondscoach Vital Borkelmans dinsdag op de persconferentie.

Er was de laatste dagen nog een sprankeltje hoop dat de verdediger van Club Brugge toch fit zou geraken voor het EK. Engels werkte een individueel programma af en kon mogelijk aansluiten bij de groep tijdens het derde deel van de EK-voorbereiding in Genk. Maar dat zal dus niet gebeuren.   

'Er bestaat geen waterkans, Engels is officieel out', klonk het dinsdag bij Borkelmans. "Björn Engels beseft zelf dat hij het waarschijnlijk niet zal halen. Dat is natuurlijk een enorme tegenslag. Hij kan nu volop toewerken naar volgend seizoen bij Club Brugge." 

Defensieve zorgen
De bondscoach zal alle oefenmatchen goed kunnen gebruiken om op zoek te gaan naar zijn beste verdediging. Na het uitvallen van Vincent Kompany en Björn Engels is het aantal opties opnieuw wat kleiner geworden. De bondscoach heeft wel Laurent Ciman bij de selectie gehaald. 

Nicolas Lombaerts is out voor de wedstrijd tegen Zwitserland. Dedryck Boyata en Thomas Meunier zijn op dit moment nog twijfelachtig. Jason Denayer sluit later deze week nog bij de groep aan. 

4 keer gelezen