"Sorry Louis, je bent ontslagen"

De Engelse kranten zijn na het ontslag van Louis van Gaal als trainer van Manchester United niet mild over zijn optreden. Over wie de opvolger van Van Gaal wordt, is de Engelse pers meer dan zeker: dat kan niet anders dan José Mourinho zijn.

"Sorry Louis, je bent ontslagen: Hoe Van Gaal van zijn oude vriend en opvolger bij United José hoorde dat het over was", schrijft dan ook The Daily Mirror. The Telegraph weet zelfs 33 redenen op te noemen waarom Van Gaal op straat is gezet. The Guardian schrijft dat de club "eindelijk het ontslag heeft bevestigd" van Van Gaal, die tevens vandaag bekend gaat maken dat José Mourinho de nieuwe manager wordt.

"United verlost eindelijk manager uit zijn lijden", schrijft The Sun, die weet te melden dat Van Gaal furieus is over zijn ontslag. Ook The Times meldt dat Van Gaal niet te spreken is over de manier waarop hij moet vertrekken. Hij was gratis weggegaan bij United als de club netter was omgesprongen met zijn ontslag, schrijft de krant. Terwijl hij nu zo'n 4,5 miljoen pond (ruim 5,8 miljoen euro) aan vertrekpremie opstrijkt.

Het contract van Van Gaal bij de Engelse recordkampioen liep nog één jaar door, tot de zomer van 2017. De oud-bondscoach van Oranje slaagde er de afgelopen twee jaar niet in met zijn ploeg mee te doen om de titel in de Premier League, ondanks de enorme investeringen die hij mocht doen. Van Gaal veroverde zaterdag met zijn ploeg op Wembley de FA Cup, de eerste en enige prijs tijdens zijn dienstverband bij Man United, de club van Marouane Fellaini en Adnan Januzaj.

 

5 keer gelezen