Louis van Gaal verlaat Man United

Louis van Gaal verlaat Manchester United. De 64-jarige Nederlander kreeg van de clubleiding te horen dat hij na twee jaar op Old Trafford moet vertrekken. Van Gaal veroverde zaterdag met zijn ploeg op Wembley de FA Cup, de eerste en enige prijs tijdens zijn dienstverband bij Man United.

Van Gaal reageert teleurgesteld en baalt dat hij zijn contract bij Manchester United niet mag uitdienen. "Ik ben erg teleurgesteld dat ik ons driejarige plan niet kan volbrengen. Ik geloof dat er een stevig fundament is om de club verder te brengen en nog grotere successen te behalen", blikte hij terug op zijn twee seizoenen in Manchester.

Het contract van Van Gaal bij de Engelse recordkampioen liep nog één jaar door, tot de zomer van 2017. De oud-bondscoach van Oranje slaagde er de afgelopen twee jaar niet in met zijn ploeg mee te doen om de titel in de Premier League, ondanks de enorme investeringen die hij mocht doen.

Geruchten over een vervroegd vertrek van Van Gaal deden al maandenlang de ronde in Engeland. De club maakte nog geen opvolger bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt de Portugees José Mourinho kortelings als nieuwe manager voorgesteld.

Alex Ferguson
Van Gaal nam in mei 2014 bij Manchester het roer over van interim-trainer Ryan Giggs, die als assistent bij de club bleef. Giggs had een maand voordien David Moyes afgelost. Net als Moyes kon Van Gaal clubicoon Alex Ferguson, manager van 1986 tot 2013, niet doen vergeten. Eerder was Van Gaal, ex-speler van Antwerp, als trainer aan de slag bij Ajax (1991-1997), FC Barcelona (1997-2000 en 2002-2003), AZ (2005-2009), Bayern München (2009-2011) en het Nederlandse nationale voetbalelftal.

2 keer gelezen