Hanni is 'Profvoetballer van het jaar'

KV Mechelen-speler Sofiane Hanni is door zijn collega-voetballers verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. De 25-jarige middenvelder die volgend seizoen het shirt van Anderlecht draagt, haalde het met 411 stemmen van Lior Refaelov (Club Brugge – 380 stemmen) en Gouden Schoen Sven Kums (KAA Gent – 335 stemmen).

Hanni was het voorbije seizoen de smaakmaker bij KV Mechelen. De Algerijn was in 35 competitiewedstrijden goed voor 17 doelpunten en 8 assists. Hanni reageerde een beetje verrast na het winnen van de trofee. “Ik was in eerste instantie verrast dat ik genomineerd werd voor beste voetballer en nu win ik nog ook. Dat is wel heel leuk. Ik moet voor deze titel ook mijn ploegmaats bedanken. Want zij hebben mij zo sterk gemaakt, net als mijn trainer. Ik mag tevreden zijn over mijn seizoen, waarin ik 17 doelpunten maakte. Dat zal ook wel doorgewogen hebben bij de stemming.”

Op de erelijst volgt Sofiane Hanni Victor Vazquez (Club Brugge) op. Lior Refaelov eindigt net als vorig jaar op de tweede plaats.

Naast de prijs voor Profvoetballer van het Jaar werden er nog enkele andere trofeeën uitgereikt. Die voor Trainer van het Jaar ging naar Michel Preud’homme van de nieuwe landskampioen Club Brugge. Beste Belofte is Leon Bailey van Racing Genk en Matz Sels is verkozen tot Doelman van het Jaar. Club Brugge-kapitein Timmy Simons werd in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange inzet doorheen zijn carrière, die hij nog met een seizoen zal verlengen. Hij kreeg daarvoor de “Speciale Trofee Pro League”. 

Profvoetballer van het Jaar:

 1. Sofiane Hanni (KV Mechelen)
 2. Lior Refaelov (Club Brugge)
 3. Sven Kums (KAA Gent)

Trainer van het Jaar:

 1. Michel Preud’homme (Club Brugge)
 2. Hein Vanhaezebrouck (KAA Gent)
 3. Yves Vanderhaeghe (KV Oostende)

Doelman van het Jaar:

 1. Matz Sels (KAA Gent)
 2. Ludovic Butelle (Club Brugge)
 3. Silvio Proto (KV Oostende)

Belofte van het Jaar:

 1. Leon Bailey (KRC Genk)
 2. Youri Tielemans (Anderlecht)
 3. Wilfred Ndidi (KRC Genk)

Speciale Trofee Pro League:

 • Timmy Simons (Club Brugge)

Gouden Stier:

 • Jérémy Perbet (Sporting Charleroi) – 22 doelpunten

Pro Assist:

 • Onur Kaya (Zulte Waregem) – 15 assists

Mooiste doelpunt:

 • Wilfred Ndidi (KRC Genk) – 1-0 in play-offwedstrijd tegen Club Brugge
3 keer bekeken