Preud'homme: "Moest naar het toilet"

Thomas Meunier en Michel Preud’homme reageerden zondagmiddag na het gelijkspel tegen KV Oostende (2-2). De flankverdediger verzekerde dat hij zonder problemen mee kan naar het EK, terwijl de coach van Club Brugge iedereen nog steeds in het ongewisse laat over zijn toekomst.

“Ik heb gewoon een trap gekregen van Rozehnal”, sprak Meunier over zijn blessure. Ik moet gewoon één of twee dagen aan de kant blijven. Ik voel me goed, het is niets ergs. Er is geen probleem voor het EK.”

Preud’homme kan terugkijken op een meer dan succesvolle play-offcampagne. De trainer van Club wilde vooraf 20 van de 30 te behalen punten en slaagde ruimschoots in zijn opzet. “We hadden ons doel van 20 punten vorige donderdag al behaald. We hebben de beste aanval, verdediging, … Net als in de competitie. We zijn niet zomaar kampioen. We hebben het verdiend.”

Toekomstplannen

Over zijn toekomst wilde Preud’homme nog niets kwijt. Of hij nu wel of niet coach blijft bij de landskampioen blijft nog maar de vraag. “Zoals ik altijd gezegd heb: ik had al een beslissing genomen. Mijn eindbeslissing geef ik in de loop van de week. Ik moet nog een paar dingen naast elkaar zetten om de definitieve beslissing te nemen.

Na de 2-1 van Laurens De Bock rende Preud’homme naar binnen, om enkele minuten later terug te keren met een sjaal van Club Brugge om de nek. “Ik moest naar het toilet. Normaal heb ik dat nooit in een wedstrijd. Dat was echt nodig. Misschien was het door de regen”, grapte hij. “De sjaal was om te feesten met de supporters. Ik wilde met hun feesten na de wedstrijd.”