Genk kan Gent niet verontrusten

Zowel voor Gent als Genk was het nog een wedstrijd met inzet op de laatste speeldag van Play-Off 1. Gent streed nog voor de tweede plaats en een plaats in de Champions League-voorronde, al was het daarvoor afhankelijk van Anderlecht. Genk kon nog over Gent naar de derde plaats voor een plaats in de derde voorronde van de Europa League, maar dan moest het winnen.

Het was AA Gent dat in eigen huis het gretigst aan de wedstrijd begon en dat uitte zich vooral in corners. Neto kreeg een kopkans op één van die hoekschoppen, maar Bizot kon makkelijk pakken. Hoewel het balbezit in het voordeel van de Buffalo’s was, kwam er toch weinig dreiging uit van Gentse kant. Op het half uur mocht het thuispubliek in de Ghelamco Arena dan toch juichen, maar het doelpunt van Simon werd afgekeurd door een fout op Walsh vooraf. Pas in de slotminuut van de eerste helft kon Genk zich een eerste keer tonen toen Buffel eindelijk doordrong tot in de zestien en de bal aan de tweede paal aflegde voor Kebano. Die raakte het leer slecht en zag de bal hoog over gaan.

Na de pauze zagen we nog minder kansen aan beide kanten. Het waren de verdedigers die heersten en niet de aanvallers. De weinige mogelijkheden werden over getrapt of kwamen er niet uit wegens slordig voetbal. Gent kwam nog het dichtst bij een doelpunt en de doodsteek voor Genk toen Milicevic een kans van Bailey cadeau kreeg. Maar net zoals de match, ontbrak zijn schot aan kwaliteit. De kansloze wedstrijd eindigde zo op een logische 0-0.

Gent Europa League, Genk barrages

Door de winst van Anderlecht en het gelijkspel tussen Gent en Genk verandert er niets in de stand. Gent blijft derde en speelt de derde voorronde van de Europa League . Genk blijft vierde en neemt het nu in twee barragewedstrijden op tegen Charleroi voor een plaats in de tweede voorronde van de Europa League.