Anderlecht tweede, AA Gent eindigt derde

Bekijk het verslag vanaf 1:00

Anderlecht mag dan toch naar de derde voorronde van de Champions League. De Brusselaars wonnen hun slotwedstrijd van Zulte Waregem met 2-0. AA Gent eindigt op die manier als derde.

Na een 0 op 6 wou Anderlecht het seizoen in schoonheid eindigen. Zulte-Waregem was sowieso al afgetekend laatste, maar kon nog voor een stunt zorgen in het Astridpark. De wedstrijd begon wel met een valse noot. De supporters waren de slechte vorm van Anderlecht in ieder geval niet vergeten en al meteen na de aftrap zorgde een vuurpijl voor oponthoud.

De spelers van Anderlecht hadden de boodschap wel begrepen. Een schot van Suarez zorgde voor het eerste gevaar. Aan de overkant besloot Leye eerst van dichtbij op Proto, even later scheerde zijn kopbal de paal. Acheampong was voor paars-wit nog dicht bij de openingsgoal, maar kon de bal van dichtbij niet binnenschuiven. Anderlecht verdiende een doelpunt en dat kwam er ook na 37’ spelen. Nuytinck knikte op een hoekschop de bal in de verste hoek. Opluchting bij de fans, al was de viering ingetogen. Suarez was nog dicht bij de 2-0 voor de rust, maar doelman Bossut stond goed in de weg.

De match werd wat pittiger na de pauze met snedige overtredingen. Zo mocht Dalsgaard op het uur met rood vertrekken nadat hij de doorgebroken Acheampong neerhaalde. Met een man meer kon Anderlecht nu wel het verschil maken. Dennis Praet zorgde voor de 2-0. Al was de blijdschap ver te zoeken bij de ex-Gouden Schoen.  Anderlecht bleef baas maar heeft op de laatste match van het seizoen toch niet kunnen overtuigen. Toch mag het door die zege volgend jaar aantreden in de derde voorronde van de Champions League.