Club sluit seizoen af met gelijkspel

Club Brugge is er niet in geslaagd zijn seizoen af te sluiten met een overwinning. De landskampioen kwam in zijn slotwedstrijd twee keer op voorsprong tegen KV Oostende, maar de kustploeg knokte even vaak terug: 2-2. 

De kampioenenmakers van Club Brugge kregen een feestelijke ontvangst op Jan Breydel. Supporters vormden een erehaag voor de spelers, in de Brugse spionkop ontrolde wederom een tifo en Oostende-kapitein Siani overhandigde een geschenk aan zijn collega-aanvoerder bij Club. Simons nam de ingekaderde tekening van cartoonist Kamagurka met de glimlach en in dank aan.

Ook in de wedstrijd mocht blauw-zwart al vroeg de champagne ontkurken. Na zeven minuten loodste Vanaken met een lepe steekpass Diaby door de buitenspelval. De Malinees schoof de openingstreffer eenvoudig naast Biebauw in doel. Aan de overkant liet El Ghanassy de gelijkmaker op een haar na liggen. Hij dribbelde zich voorbij Mechele en Denswil, maar stak het leer naast het doel van Butelle. Club Brugge kreeg voldoende mogelijkheden om de score voor de rust uit te diepen, maar Meunier knalde van dichtbij hoog over, terwijl de opgerukte Izquierdo in het zijnet besloot.

Bij het begin van de tweede helft moest Meunier de wedstrijd noodgedwongen staken. De flankverdediger van Club trok een pijnlijke grimas en werd naar de kant gehaald voor De Fauw. Op het uur klom KV Oostende uit het niets op gelijke hoogte. De ingevallen Jonckheere stuurde Cyriac diep, die de gelijkmaker koelbloedig onder Butelle in doel schoof: 1-1. Vijf minuten voor tijd leek Club Brugge de zege naar zich toe te trekken: Vanaken vond op links de vrijstaande De Bock, die de 2-1 in de korte hoek binnenduwde. In de absolute slotfase scoorde Oostende alsnog de gelijkmaker. Jonckheere troefde Dierckx af en joeg de 2-2 voorbij Butelle in doel. 

KV Oostende is zo pas de tweede club die dit seizoen punten gaat rapen in Jan Breydel. De kustboys finishen het seizoen op een eervolle vijfde plaats. Club Brugge klokt af op 54 punten, zeven meer dan runner-up Anderlecht.