Potjes koken over in Nederlands voetbal

Go Ahead Eagles speelt volgend seizoen opnieuw in de Nederlandse Eredivisie. De club uit de stad Deventer had vanmiddag genoeg aan een 1-1-gelijkspel bij De Graafschap. Na het laatste fluitsignaal kookten de potjes bij een aantal thuissupporters serieus over. Zij vielen de spelers van Go Ahead aan.

Na de 4-1-overwinning donderdag was Go Ahead Eagles al zo goed als zeker van de promotie. Voor eigen publiek probeerde De Graafschap toch wat recht te zetten en de thuisploeg ging furieus op jacht naar doelpunten. Na 28 minuten zorgde Piotr Parzyszek voor de 1-0, maar nog voor de rust bracht Leon de Kogel Go Ahead Eagles langszij. In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer.

Meteen na het laatste fluitsignaal bestormden enkele heethoofden het veld en zij raakten slaags met de spelers van Go Ahead Eagles. Aan beide kanten werden rake klappen uitgedeeld. Met hulp van stewards en politie werden de spelers naar binnen geleid.

De Nederlandse voetbalbond KNVB noemt het "doodzonde" dat de wedstrijd in Doetinchem zo eindigde. De bond stuurt de beelden van de vechtpartij door naar de aanklager betaald voetbal.

Voor De Graafschap zit het verblijf in de Eredivisie er in principe na een jaar al weer op, maar dat is nog niet helemaal zeker door de complexe situatie rond FC Twente. De Licentiecommissie van de Nederlandse bond (KNVB) besliste eerder deze week dat de club uit Enschede teruggezet zou worden naar de tweede klasse wegens jarenlang wanbeleid, maar de Twente ging daar niet mee akkoord en trok naar de rechtbank.

3 keer gelezen