"Welke trainer doet wat ik heb gedaan?"

Louis van Gaal heeft zaterdagavond met Manchester United de FA Cup gewonnen. De Nederlander krijgt al een heel seizoen veel kritiek te verwerken, maar is wel de eerste trainer sinds Sir Alex Ferguson die een belangrijke prijs pakt met Man U. Dat liet hij na de gewonnen finale duidelijk blijken aan de pers.

“Ik toon jullie de beker, maar ik zal er niet over praten met mijn vrienden van de media. Want zij proberen mij al zes maanden naar de uitgang te wijzen”, begint Louis van Gaal. “Welke trainer doet wat ik net heb gedaan. Het is drie jaar geleden dat United een prijs heeft gepakt. Ik ben heel trots dat ik de eerste trainer ben na de periode van Sir Alex Ferguson die dat doet. Ik heb een foto met hem genomen, want dat is geschiedenis.” Afronden doet hij op zijn eigen sarcastische manier: “Bedankt voor de felicitaties.”

Mogelijk was de finale van de FA Cup de laatste wedstrijd van de Nederlander als coach van Manchester United, want volgens de Britse openbare omroep BBC wordt José Mourinho op korte termijn voorgesteld als de nieuwe trainer van de Mancunians.