"Mourinho nieuwe coach van United"

José Mourinho wordt de nieuwe coach van Manchester United. Hij volgt Louis Van Gaal op, die vlak na het winnen van de FA Cup ontslagen werd. Dat meldt BBC.

De eindzege in de Engelse beker is dus het laatste wapenfeit van Van Gaal bij Manchester United. De Nederlander was twee seizoenen actief als coach van de Mancunians, maar kon nooit echt overtuigen. In zijn eerste seizoen werd hij nipt vierde, terwijl hij dit seizoen nog slechter deed: een vijfde plaats en dus geen ticket voor de Champions League. Bovendien draaide de afgelopen campagne op het kampioenenbal uit op een fiasco. United werd slechts derde in een poule met Wolfsburg, PSV en CSKA Moskou. Ook in de Europa League ging het fout: het Deense Midtjylland schakelde de Engelsen over twee wedstrijden uit. 

Lang heeft Van Gaal dus niet kunnen genieten van de bekerzege. José Mourinho - die zaterdagmiddag al in Londen - werd gespot, is de nieuwe coach van Manchester United. De Portugese prijzenpakker werd vorig jaar kampioen met Chelsea, maar werd dit seizoen na een dramatische seizoensstart de laan uitgestuurd.Lang heeft Van Gaal dus niet kunnen genieten van de bekerzege. José Mourinho - die zaterdagmiddag al in Londen - werd gespot, is de nieuwe coach van Manchester United. De Portugese prijzenpakker werd vorig jaar kampioen met Chelsea, maar werd dit seizoen na een dramatische seizoensstart de laan uitgestuurd. Mourinho was eerder ook actief bij Porto, Internazionale en Real Madrid. Hij won met al die clubs de titel. Met Porto (2004) en Internazionale (2010) won hij zelfs de Champions League.

Volgens de BBC maakt Manchester United het ontslag van Van Gaal pas maandag officieel. Dinsdag zou Mourinho voorgesteld worden.

Bekijk ook:

 

 

12 keer gelezen