Charleroi wint play-off 2

Europees voetbal lonkt voor Sporting Charleroi. In de finale van play-off 2 verdedigde het tegen Kortrijk met verve zijn voorsprong uit de heenwedstrijd (1-0). Het won ook in het Guldensporenstadion: 1-2.

Charleroi scoorde al na acht minuten, maar zag zijn doelpunt door scheidsrechter Gumienny om onduidelijke redenen afgekeurd. Willems knikte een hoekschop tegen de netten, maar zou voorafgaand een overtreding hebben begaan. Het was meteen het laatste dreigende wapenfeit van de Zebra’s voor de pauze. Aan de overkant glipte De Smet na een kwartier door de buitenspelval, maar een aanstormende Penneteau duwde de bal knap uit de voeten van de verdediger. Op slag van rust claimde Kortrijk een strafschop, maar Gumienny zag dat De Smet de penalty te zeer zocht in een botsing met Willems.

Bij het begin van de tweede helft testte Rolland de vuisten van Penneteau, die de schicht van zijn landgenoot wegbokste. Kortrijk voetbalde vooruit, maar liep wel tegen een tegendoelpunt aan. Op het uur frommelde Perbet een voorzet van Ndongala van dichtbij in doel: 0-1. Kortrijk leek verslagen, maar een kwartier voor tijd maakte de pas ingevallen Sarr er nog een wedstrijd van. De Senegalees buffelde een hoekschop van Kagé ongehinderd voorbij Keet: 1-1. Diezelfde Sarr was zelfs een paar keer dicht bij de winning goal, maar kwam van dichtbij eerst niet tot een schot. Nadien kopte de middenvelder een voorzet van Marusic pal op Penneteau. In de slotfase zorgde Baby op de tegenaanval nog voor een tweede zege voor Charleroi: hij duwde de 1-2 van dichtbij in doel.

De Karolo's zijn dankzij de winst in play-off 2 twee wedstrijden verwijderd van Europees voetbal. Het treft nu nog twee keer de vierde uit play-off 1: AA Gent of KRC Genk. De heenwedstrijd vindt plaats op donderdag, de terugwedstrijd wordt op zondag afgewerkt.