CSKA Moskou kampioen in Rusland

CSKA Moskou heeft zich voor een zesde keer in de clubgeschiedenis tot kampioen van Rusland gekroond. CSKA won op de slotspeeldag met 0-1 van Rubin Kazan en verzekerde zich zo van de landstitel in de Premjer Liga.

Op de ontknoping in de Russische eerste klasse was het wachten tot de allerlaatste speeldag. Seizoensrevelatie Rostov won makkelijk met 0-2 op het veld van Terek Grozny en dus moest CSKA ook drie punten pakken op bezoek bij Rubin Kazan. Russisch international Alan Dzagoev maakte in de twintigste minuut het winnende doelpunt en bezorgde zijn team zo de landstitel.

CSKA Moskou is rechtstreeks gekwalificeerd voor de groepsfase van de Champions League en is een mogelijke tegenstander van Club Brugge. De Russische kampioen zit namelijk in pot 1 bij de loting, Club niet. Rostov moet naar de voorrondes van het kampioenenbal.

Vreugde en verdriet in Moskou

Naast de vreugde in Moskou, was er ook verdriet in de Russische hoofdstad. Traditieclub Dinamo Moskou zakt voor het eerst in de geschiedenis naar tweede klasse. Op de slotspeeldag ging de club in eigen huis met 0-3 onderuit tegen Zenit Sint-Petersburg, waar Belgen Nicolas Lombaerts en Axel Witsel niet meespeelden. Zenit eindigt de competitie op de derde plaats en speelt als bekerwinnaar volgend seizoen Europa League. 

Foto: Twitter/@PFC_CSKA_MOSCOW

2 keer gelezen