Nainggolan twee weken out

Radja Nainggolan is twee weken out met een kleine scheur in de kuit. Dat heeft de bondscoach Marc Wilmots vandaag bekend gemaakt. Normaal gezien is de middenvelder opnieuw fit tegen de start van het EK. Zelf hoopt hij op een terugkeer in het oefenduel met Noorwegen (5 juni). 

Nainggolan sukkelt al een tijdje met de kuit. "Radja heeft enkele dagen geleden al een echo laten nemen en daar was toen niets op te zien. Nu hebben we ook een MRI-scan laten nemen en daaruit blijkt dat hij een klein scheurtje van 1,4 centimeter heeft. Gelukkig is onze medische staf voorzichtig geweest met hem. Radja kennende zou hij morgen al opnieuw willen trainen", verduidelijkte de bondscoach.

De middenvelder van AS Roma moest donderdag al passen voor de eerste training met de nationale ploeg, vrijdag werkte hij een halve oefensessie af. Vandaag, zaterdag, bleef hij opnieuw binnen voor verzorging. 

Il Ninja moet het dus een tijdje kalmer aan doen. Hij hoopt opnieuw klaar te zijn tegen 5 juni, dan spelen de Rode Duivels hun laatste oefeninterland voor het EK tegen Noorwegen. "Normaal gezien is hij twee weken buiten strijd, maar Radja geneest wel heel snel. Hij wil zeker zo snel mogelijk opnieuw spelen, ook al tegen Zwitserland (28 mei), maar we moeten geen domme dingen doen”, vertelt Wilmots.

6 keer bekeken