Hasi: "Niet tweede zou ramp zijn"

Als Anderlecht zondag zijn tweede plaats in het klassement nog weggeeft, zou dat een ramp zijn. Dat zegt Besnik Hasi op zijn laatste perspraatje voor de wedstrijd van zondag tegen Zulte Waregem.

In het Constant Vanden Stockstadion ontvangt paars-wit zondag Essevee. RSCA heeft genoeg aan een punt om zijn tweede plaats – die recht geeft op een ticket voor de voorrondes van de Champions League – veilig te stellen. “Het zal een nerveuze wedstrijd worden”, weet Besnik Hasi. “Wij moeten die match kunnen winnen en als tweede eindigen.”

“Wij kunnen ons zeker nog opladen voor die match. Na het verlies tegen Club Brugge dacht iedereen dat we de kopjes zouden laten hangen, maar tegen Genk zagen we toch een ploeg die zelfs met tien met veel beleving voetbalde. Zondag is het van moeten. We spelen dan thuis en hebben daar een stevige reputatie.”

Paars-wit ging de voorbije twee matchen telkens zwaar onderuit. In de titelmatch tegen Club Brugge verloor het met 4-0, tegen Racing Genk werd het donderdagavond 5-2. Maar dat laatste resultaat is geen correcte weergave van de wedstrijd vindt Hasi. “We verdienden veel meer. Ik denk dat wij zelfs met tien de betere ploeg waren. Wij hebben veel meer kansen gehad. Als je kijkt naar de goals van Genk, die waren allemaal wondermooi, maar dat waren geen uitgespeelde kansen.”

“Na competitie samenzitten met bestuur”

Over de toekomst van Besnik Hasi bij Anderlecht bestaat er heel wat onzekerheid na een wisselvallig seizoen. “Er is nog niks beslist over mijn toekomst. Na de competitie zitten we samen met het bestuur en zullen we alles op een rijtje zetten.”

Wat er daar ook beslist wordt, de club Anderlecht betekent heel veel voor Hasi. “Ik heb hier de helft van mijn volwassen leven doorgebracht. Het is een groot deel van mijn leven. Maar op het moment dat je hoofdcoach van Anderlecht wordt, dan weet je dat jouw dagen zijn geteld. Of dat nu twee, drie of vier jaar is.