Dossier Rode Duivels

Kompany: "Had hoge ambities voor EK"

Op 4 mei maakte een dijblessure vroegtijdig een einde aan de Champions League-wedstrijd van Vincent Kompany tegen Real Madrid. Enkele dagen later werd duidelijk dat het ernstig was. Kompany moest geopereerd worden en mist daardoor het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Play Sports sprak via Skype met de Rode Duivel. Zijn eerste gesprek sinds de blessure.

Kompany verblijft op dit moment in Barcelona, waar hij geopereerd werd. Hij heeft de laatste weken dan ook tijd gehad op alles eens op een rij te zetten.

“Natuurlijk heb ik een moeilijke tijd gehad net na mijn blessure. Het moment dat je daar op de grond ligt en het veld moet verlaten voor 100.000 man dat is niet plezant natuurlijk. Maar de operatie is goed verlopen en ik heb tijd gehad om mijn hoofd opnieuw vol te steken met positieve gedachten”, klinkt het bij de kapitein.

De carrière van Vincent Kompany wordt gekenmerkt door heel wat blessures. Velen vrezen dan ook dat dit wel eens de blessure te veel zou kunnen zijn.

“Dat is begrijpelijk, maar ik heb me dit seizoen enorm goed gevoeld. Ik had dan ook torenhoge ambities met de nationale ploeg. En die heb ik nog steeds, maar wel als supporter. Ik wens de jongens en de ploeg het allerbeste toe. Ik zal voor mezelf nog wel geschiedenis schrijven in de toekomst.”

Geen staflid

“Ik zal ze wel ondersteunen en ze misschien wel eens een bezoekje brengen voor een wedstrijd, maar meer niet. Ik ben er graag bij als ik zelf kan spelen, anders laat ik het wel aan anderen over.