Dossier Rode Duivels

Vrees voor blessure Denayer

Na het uitvallen van Vincent Kompany en Bjorn Engels zijn er ook zorgen om centrale verdediger Jason Denayer, nota bene de vervanger van Vincent Kompany in de ogen van Marc Wilmots. Denayer viel gisteren uit tijdens de opwarming bij Galatasaray. Het zou om een heupprobleem gaan.

Vlak voor de competitiewedstrijd tegen Kayserispor moest Jason Denayer naar de kant met last aan de heup. Hij volgde de hele wedstrijd vanop de bank. Meteen werd er contact opgenomen met de medische staf van de Rode Duivels, vertelt onze reporter Michiel Ameloot. “Het zou niet zo erg zijn. Hij had wat last van irritatie aan de heup en is uit voorzorg op de bank gaan zitten.”

“Maar waar ze bij de nationale ploeg het meest voor vrezen is dat Galatasaray Denayer probeert klaar te stomen voor de bekerfinale tegen Fenerbahçe en dat die kleine blessure dan groter wordt.” Dat zou een ramp zijn, want bondscoach Marc Wilmots ziet Denayer als dé vervanger voor Vincent Kompany.

Het verdedigende compartiment is het zorgenkind van de nationale ploeg. Dat beseft ook Toby Alderweireld, maar hij maakt zich geen zorgen. “Het zijn er inderdaad genoeg, maar nu komt het erop aan om zij die op de bank zitten of er naast vielen, om op te staan. Zij krijgen nu de kans om zich te laten zien. Ik heb het vertrouwen in die jongens.”