Kampioen Club wint op cruise control

De wedstrijd tussen Zulte Waregem en Club Brugge was er eentje zonder inzet. Essevee eindigt sowieso zesde in Play-Off 1 en Club Brugge die blijven kampioen. Bij Brugge stonden er slechts drie namen aan de aftrap die afgelopen zondag kampioen speelden: Vanaken, Desnwil en Simons.

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen startte dan ook op een rustig tempo en zonder gevaar. Het was Jelle Vossen die het Regenboogstadion in de 17de minuut wakker schudde toen hij op assist van Coopman door de buitenspelval glipte en de bal beheerst naast Bossut binnen legde. 0-1 voor de landskampioen. Na het openingsdoelpunt viel de wedstrijd opnieuw stil en zorgde Leye nog voor het meeste gevaar, maar zijn schoten werden keer op keer afgeblokt.

In de tweede helft ging de wedstrijd verder op een gezapig tempo en was er opnieuw één moment nodig om het publiek even wakker te schudden. Dat kwam er toen De Ridder in de 57ste minuut tegen zijn tweede gele kaart aanliep en Essevie met tien man achter bleef. Club nam het overwicht en de kansen volgden. Doelman Bossut zat er gelukkig voor Zulte Waregem goed tussen en belette Coopman, Vossen, Vanaken en Wesley allemaal het scoren. Er was zelfs nog een hele grote kans voor goaltjesdief Leye, maar zijn schot werd net voor de lijn weggehaald.

Het doelpunt viel uiteindelijk aan de overkant. De aan de rust ingevallen Wesley vond spitsbroeder Vossen, die op zijn beurt opnieuw Wesley vond. Die had de dubbele voorsprong slechts binnen te tikken. Bossut dan toch geklopt. Club Brugge gaf Zulte Waregem wat ademruimte en daardoor kreeg de thuisploeg nog enkele kansjes. Lepoint zag zijn schot vanuit een scherpe hoek nipt voorlangs gaan en Leye probeerde het tevergeefs met een spectaculaire omhaal.

Een zege op cruise control voor landskampioen Club Brugge dat nu op 53 punten komt en zijn titel nog wat meer glans geeft. Voor Zulte Waregem is het al de zesde nederlaag in Play-Off 1.