Gent wint met kleinste verschil

Op Schiervelde heeft AA Gent in extremis de drie punten gepakt tegen KV Oostende. Na een bleke partij zorgde Coulibaly vijf minuten voor tijd voor het enige doelpunt. Door de zege kan Gent op de slotspeeldag nog opklimmen naar de tweede plek.

KVO kon zich bij winst nog moeien in de strijd om de derde plaats. Gent wou na drie nederlagen op rij opnieuw aanknopen met een zege. Toch was de openingsfase voor Oostende. Na een knappe actie knalde Musona vanuit een scherpe hoek, Sels was geklopt maar de paal voorkwam een doelpunt voor de thuisploeg.

Bij Oostende verving Biebauw de geschorste Ovono in doel, toch moest hij in de eerste helft amper aan het werk. AA Gent had wel controle over de partij, maar kwam helemaal niet tot kansen voor de rust. Coulibaly kwam nog het dichtst voor de bezoekers, maar zijn schot zoefde hoog over het doel. In de slotfase van de eerste periode moest Sels zich aan de overkant nog eens tonen op een knal van Musona.

Na de pauze kregen we dan toch een goeie actie van de Buffalo’s. Moses Simon raasde naar het doel, maar Biebauw kon zijn poging overtikken. Oostende was wat zoekende en liet het balbezit aan Gent. Dat kwam nog tot één goeie kans in de wedstrijd, wel meteen goed voor een doelpunt. Coulibaly bleef kalm op een tegenaanval en verschalkte Biebauw dan toch vijf minuten voor tijd. Een gouden driepunter, want op de laatste speeldag kan Gent bij winst én een misstap van Anderlecht nog de tweede plaats veroveren. Oostende eindigt het seizoen zo op een vijfde plaats.  

2 keer bekeken