Genk wint na resem fantastische goals

Bekijk het verslag vanaf 2:30

In de strijd om Europees voetbal heeft KRC Genk een uitstekende zaak gedaan. De Limburgers kwamen in de eigen Cristal Arena tot twee keer toe op achterstand, maar knokten zich met fantastische doelpunten alsnog naar een 5-2 overwinning. 

De Limburgers hadden voor aanvang van hun laatste thuiswedstrijd heel wat feestelijkheden op het programma. Zo kreeg Christian Kabasele de trofee voor beste speler van het seizoen overhandigd, een prijs waarvoor de supporters van Genk hadden gestemd. Diezelfde fans ontrolden van op de tribunes een spandoek met het nieuwe logo van de club, dat ook al op het wedstrijdshirt prijkte.

Voor Anderlecht startte de wedstrijd heel wat minder feestelijk. Het moest al na elf minuten met z’n tienen voort, nadat Stefano Okaka een vuistslag had uitgedeeld aan Kabasele. KRC Genk leek meteen te profiteren van de man-meer-situatie, maar Neeskens Kebano kopte een voorzet van Sandy Walsh tegen de dwarsligger. Paars-wit liet het niet aan zijn hart komen en kwam halverwege de eerste helft zelfs op voorspong. Praet stuurde Acheampong goed weg, die legde op zijn beurt de bal panklaar voor Filip Djuricic. De Serviër – die al 765 dagen niet had gescoord - had de openingstreffer maar voor het binnenduwen. De Genkenaars kwamen nauwelijks aan het doel van Silvio Proto, maar scoorden vlak voor rust uit het niets wel de gelijkmaker. Leon Bailey controleerde een hoekschop aan het halve maantje met de borst en joeg de 1-1 op formidabele wijze voorbij Proto.

Na de pauze legde het tienkoppige Anderlecht het betere aanvalsspel op de mat, wat op het uur resulteerde in een nieuwe voorsprong. De ingevallen Matias Suárez duwde de 1-2 met buitenkant rechts voorbij Bizot. Lang kon paars-wit niet van zijn voorsprong genieten, want amper vijf minuten later schoof Thomas Buffel op aangeven van Bailey de 2-2 in een leeg doel. Een kwartier voor tijd mepte Genk de Brusselaars volledig tegen het canvas. Eerst stak Alejandro Pozuelo met heel veel gevoel en finesse de 3-2 voorbij Proto. Twee minuten later joeg Wilfred Ndidi met een streep de 4-2 in de benedenhoek. In de slotfase deed de ingevallen Nikolaos Karelis er nog een werelddoelpunt bij. Vanuit de vlucht joeg hij de 5-2 snoeihard in de kruising.

3 keer bekeken