Sevilla wint 3e Europa League op rij

Sevilla heeft voor een unieke prestatie gezorgd: de Spanjaarden hebben voor het derde jaar op rij de Europa League gewonnen. In de finale was Sevilla met 1-3 te sterk voor Liverpool. De Reds stonden bij de rust wel 1-0 voor, maar na de pauze zette Sevilla de scheve situatie helemaal recht.

De sfeer zat goed in het St Jakob-Park in Basel waar 38 000 – voornamelijk Liverpool-supporters – aanwezig waren. Bij Liverpool stond één Rode Duivel in de basis: Simon Mignolet. Christian Benteke & de pas herstelde Divock Origi zaten op de bank. Die zagen dat de wedstrijd traag op gang kwam. De eerste échte kans kwam er pas halverwege de eerste helft toen Daniel Sturridge te ver moest uitwijken om de bal voorbij de Sevilla-doelman te krijgen.

Liverpool was wel baas en na 34 minuten werd die dominantie ook omgezet in een voorsprong. Daniel Sturridge kreeg veel tijd en ruimte om de bal heerlijk met buitenkant links voorbij David Soria te draaien: 1-0. Sturridge was alomtegenwoordig bij Liverpool: op slag van rust kwam hij een haar tekort om een voorzet van Firmino binnen te tikken.

De tweede helft bracht een heel ander spelbeeld dan de eerste. Binnen de minuut stond het al gelijk. Sevilla-verdediger Mariano Ferreira mocht ver oprukken en zijn voorzet werd door Kevin Gameiro makkelijk binnen getikt. Enkele minuten later was het ei zo na 1-2, maar Kolo Touré was net op tijd met z’n tackle op Gameiro. Op het uur kreeg Gameiro nog een kans, maar Simon Mignolet pakte uit met een knappe redding.

Sevilla bleef drukken en Liverpool was z’n greep op het spel helemaal kwijt. Op het uur kwamen de Spanjaarden ook 1-2 voor dankzij een goal van Coke. Simon Mignolet was kansloos op de knappe krul van de winger van Sevilla. Jürgen Klopp besefte dat er iets moest gebeuren en gooide Divock Origi in de strijd. Die stond nog maar enkele minuten op het veld of het stond al 1-3 na een nieuwe goal van Coke. Sevilla kwam ondanks een late invalbeurt van Benteke nooit meer in de problemen en pakt zo z’n 3e Europa League-trofee op rij. Dankzij de overwinning in de Europa League mag Sevilla volgend seizoen opnieuw deelnemen aan de Champions League. Liverpool blijft met lege handen achter.

 

3 keer gelezen