"Twente naar 2e klasse"

De Nederlandse Voetbalbond (KNVB) wil FC Twente laten degraderen naar de Jupiler League (2e klasse). De aanleiding voor de drastische straf is financieel wanbeleid.

FC Twente eindigde dit seizoen op een 13e plaats in de de Eredivisie, maar de aanleiding van de hele zaak was jaren van financieel wanbeleid. De club kon de voorbije jaren verschillende keren de licentievoorwaarden niet naleven en hield zich niet aan de afspraken om opnieuw financieel gezond te worden.

De licentiecommissie in Nederland gaat de licentie van Twente afnemen en ze meteen een nieuwe licentie voor 2e klasse geven. Zo kan de Club uit Enschede blijven bestaan. Ze moet wel gedwongen degraderen naar tweede klasse. 

Bij Twente reageren ze geschokt. "Dit voelt als een mokerslag" aldus interim-directeur Onno Jacobs. "De licentie voor 1e klasse is ingetrokken wegens het slechte handelen van het oude Twente. Maar we geven niet op. We blijven strijdvaardig."

In 2011 pakte Michel Preud'homme met de club nog de KNVB beker nadat de club een jaar eerder ook al een eerste landstitel in haar geschiedenis behaalde. 

5 keer gelezen