Wie speelt er straks Europees?

Club Brugge is sinds zondag zeker van Champions League-voetbal. Maar wat is er nog mogelijk voor de andere ploegen in play-off 1? Donderdag komen we meer te weten, dan staat de voorlaatste speeldag in play-off 1 op het programma.

Anderlecht heeft donderdag genoeg aan een punt tegen Racing Genk om de tweede plaats veilig te stellen. Geen eenvoudige klus want alleen Gent wist in de play-offs punten mee te nemen uit de Cristal Arena. Momenteel tellen de Brusselaars zes punten meer dan AA Gent. De tweede plaats zou hen een ticket opleveren voor de derde voorronde van het kampioenenbal.

Voor de derde plaats gaat het tusen AA Gent, Racing Genk en KV Oostende. Na drie opeenvolgende nederlagen zag AA Gent achtervolgers Genk en Oostende dichter komen. Gent heeft nog maar twee punten meer dan de Limburgers, en drie meer dan de kustploeg. De derde plaats geeft recht op de voorlaatste voorronde van de Europa League. De nummer vier in de stand speelt nog tegen de winnaar van play-off 2 om het laatste Europese ticket. Zulte Waregem sluit play-off 1 sowieso als laatste af. Donderdag ontvangt het wel nog kersvers kampioen Club Brugge.

In play-off 2 moet KV Kortrijk zaterdag vol aan de bak in het eigen Guldensporenstadion. De Kerels moeten tegen Charleroi een 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd goedmaken willen ze nog kans maken op Europees voetbal. Bekerwinnaar Standard is al enkele maanden zeker van de groepsfase van de Europa League. 

Stand PO 1 (na 8 speeldagen)

  1. Club Brugge 50
  2. Anderlecht 44
  3. AA Gent 38
  4. Racing Genk 36
  5. KV Oostende 35
  6. Zulte Waregem 27

 

2 keer gelezen