Onderzoek naar 'valse bom' in Stadion

Het 'verdacht' pakket dat gisteren gevonden werd in het stadion van Manchester United bleek een achtergelaten oefenobject te zijn. Burgemeester Tony Lloyd spreekt van een fiasco en belooft een diepgravend onderzoek naar de hele zaak. 

De helft van het stadion Old Trafford werd gisteren een half uur voor de aftrap geëvacueerd na de vondst van het pakket in de tribune. De politie en de veiligheidsdiensten maakten blijkbaar een verkeerde inschatting van het pakket, want uiteindelijk bleek het gaan om een trainingsobject dat een bedrijf onbewust had achtergelaten. Een gespecialiseerde dienst bracht uiteindelijk het pakket tot ontploffing. 

Burgemeester Lloyd is niet te spreken over het debacle en noemt de situatie onacceptabel. "Ik wil een onderzoek naar hoe dit kon gebeuren, waarom dit gebeurde en wie verantwoordelijk is", aldus de BBC op gezag van Lloyd. "Dit fiasco veroorzaakt enorm ongemak bij supporters en heeft voor energie- en tijdverspilling gezorgd bij agenten." 

De competitiewedstrijd tussen Manchester United en Bournemouth, die gisteren werd uitgesteld, wordt volgende week dinsdag (17 mei) ingehaald. Dat bevestigt ManU op zijn website.