Uitzinnige feestnacht in centrum Brugge

Het was een wilde nacht in Brugge. Zo’n 10.000 fans hebben de landstitel van Club Brugge uitbundig gevierd. In de buurt van het stadion ging het feest tot in de vroege uurtjes door. Zelfs de verkeersborden moesten eraan geloven. Ook in het centrum van Brugge was het volop feest. Supporters dansten uitzinnig van vreugde en hielden het niet bij één pintje. Gelukkig dat het vandaag een feestdag is…

Ondanks de zware feestvreugde is de nacht opvallend rustig verlopen. Volgens korpschef Dirk Van Nuffel vielen er zelfs minder incidenten te noteren dan tijdens een gemiddelde uitgaansnacht in het weekend. "Buiten heel kleine incidenten en enkele dronkemansruzietjes is er eigenlijk niets gebeurd. Het was dan ook veel minder erg dan tijdens een gewone weekendnacht", legt de korpschef van de Brugse politie uit. 

Gisterennamiddag was de spoeddienst van een Brugs ziekenhuis even overbelast. "Dat klopt, maar het is een kwakkel dat dit allemaal door voetbaloverlast kwam. In de loop van de nacht is de spoeddienst trouwens op geen enkel moment onderbemand geweest."