Derde nederlaag op rij voor Gent

AA Gent heeft voor een derde keer op rij verloren in play-off 1. De Buffalo’s gingen met 4-2 onderuit op het veld van Zulte Waregem, dat zijn eerste zege boekt in PO 1. Gent boog in de eerste helft nog een achterstand om. In de tweede helft lieten de Buffalo’s enkele grote kansen liggen en ging Zulte Waregem er nog over dankzij doelpunten van Lepoint en de onvermijdelijke Mbaye Leye.

Gent eiste de bal in de openingsfase op maar het was toch Kaya die voor Zulte Waregem het eerste schot van de wedstrijd lanceerde. Zijn poging vloog enkele meters over doel. Wat later werd Depoitre de diepte in gestuurd door Milicévic. De Gentse spits kon zijn honderdste wedstrijd in de eerste klasse bekronen met een doelpunt maar hij trof de lat vanuit een scherpe hoek. Gouden Schoen Sven Kums kreeg een stevige tik te verwerken van ex-ploeggenoot Lepoint. Kums werd wat later gewisseld voor Van Der Bruggen. Zulte kwam wat meer aandringen en wanneer de bal in de Gentse zestien bleef hangen kon Diallo profiteren. Leye miste eerst zijn omhaal maar zorgde er zo wel voor dat doelpuntenmaker Diallo vrij kwam te staan aan de tweede paal: 1-0! Het publiek was nog niet klaar met juichen of Gent had al een penalty versierd. Milisévic zijn voorzet strandde ongelukkig tegen de arm van Baudry en scheids Vertenten wees naar de stip. Man in vorm Saief wist de strafschop beheerst binnen te trappen: 1-1. Voor de rust was er nog maar één kans te noteren. De vrije trap van Milisévic schoot door naar de tweede paal waar Coulibaly naar de bal dook. Zowel de bal als de Malinees zelf vlogen in doel: 1-2.

Heel snel had het al 1-3 kunnen zijn. Milisévic zorgde ervoor dat Coulibaly oog in oog met Bossut kwam te staan maar de spits besloot te zwak. Ook Saief mocht alleen op Bossut doorgaan maar ook hij kon de netten niet doen trillen. Wanneer Sels woedend was over de toekenning van een hoekschop voor Zulte Waregem probeerde Leye te profiteren van de slechte positie van de doelman. Hij trapte de hoekschop snel maar trof de eerste paal. Sels stond later aan de grond genageld wanneer hij een kopbal van Dalsgaard nipt naast zag botsen. Ex-Gentenaar Lepoint kon het doel wel vinden. Eerst was er Dalsgaard die probeerde en via de voet van Sels kon Lepoint de rebound binnen duwen: 2-2! Zowel Depoitre als Coulibaly mistten nog een enorme kans. Depoitre zag zijn bal tegen de buitenkant van de paal vliegen. Coulibaly besloot wat later te zwak op doelman Bossut.  Zulte Waregem toonde wat efficiëntie is. Leye kon door de buitenspelval glippen en lobte de bal knap over doelman Sels: 3-2! In de extra tijd maakte Leye nog 4-2. Hij toonde aan de spitsen van Gent wat koelbloedigheid is door Sels voor de tweede maal te lobben.