Club Brugge landskampioen na 4-0 tegen Anderlecht

Bekijk alle beelden over de kampioenenmatch van Club Brugge vanaf 2'19".

Exact elf jaar na de laatste landstitel is Club Brugge opnieuw kampioen in de eerste klasse van het Belgische voetbal. Blauw-zwart overklaste Anderlecht in een kolkend Jan Breydelstadion en won met 4-0.

Een indrukwekkende tifo over alle tribunes heen en 29.000 dolenthousiaste supporters verwelkomden de spelers in Jan Breydel. Met de twaalfde man meer dan ooit aanwezig nam Club Brugge de wedstrijd meteen in handen. Laurens De Bock rondde de eerste kans voor de thuisploeg bijna goed af, maar Silvio Proto bokste de kopbal uit zijn doel.

Het belang van deze wedstrijd was duidelijk voelbaar op en naast het veld. In een intense openingsfase lag het spel een aantal keer stil door overtredingen aan beide kanten. Ref Verbist hield de kaarten aanvankelijk op zak, maar nadien liepen Djuricic, Nuytinck en Okaka tegen een gele kaart aan.

Diaby maakt 1-0 en 2-0

Na 24 minuten bracht Abdoulay Diaby Club Brugge in de zevende hemel. De Malinees kopte de bal richting doel, Proto greep compleet naast de bal. Vijf minuten later verdubbelde diezelfde Diaby de voorsprong met een mooie punter.

Het initiatief in het begin van de tweede helft lag bij Anderlecht, maar tot grote kansen leidde dat niet. Acheampong claimde wel een penalty nadat hij neerging in de zestien, maar Thomas Meunier raakte hem niet bij zijn tackle. Club nam de wedstrijd meteen weer in handen en reageerde via Vormer en Izquierdo.

Wedstrijd ligt even stil

Na een uur was er even opschudding. Een Club-supporter gooide een bommetje op het veld, dat vlak naast Dendoncker ontplofte. Scheidsrechter Verbist twijfelde niet en legde de match meteen stil. De spelers moesten even naar de kleedkamer, maar konden na tien minuten weer verder.

Meteen daarna bracht Ruud Vormer de bal voor doel, Hans Vanaken stond goed gepositioneerd en kopte de 3-0 voorbij Proto in doel. Een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg nog een penalty na handspel van Heylen. Kapitein Timmy Simons zette zich achter de bal en maakte er zelfs nog 4-0 van voor blauw-zwart.

De laatste titel van Club Brugge dateert van 11 mei 2005. Exact elf jaar later pakt de club zijn veertiende landstitel tegen dezelfde tegenstander als toen, Anderlecht. 

28 keer bekeken