Lukaku schenkt KVO in extremis de zege

Bekijk het verslag vanaf 1:30

In de enige zaterdagavondwedstrijd heeft KV Oostende in extremis KRC Genk verslagen. Buffel bracht de Genkenaars in de eerste helft op voorsprong, na de pauze stelde Musona gelijk. In de extra tijd snelde Lukaku voorbij Walsh en werkte feilloos af: 2-1.

Waar de West-Vlamingen in de eerste helft verzuimden hun kansen koelbloedig af te maken, scoorde Racing Genk wel. Oostende dreigde het meest in de openingsfase, maar Bizot hield een schicht van Berrier met een zweefduik uit zijn doel. Na twintig minuten had de Fransman het openingsdoelpunt maar voor het binnenleggen, maar hij trapte de aflegger van Akpala onbegrijpelijk het stadion uit. Aan de overkant liet vooral Kabasele de mogelijkheden onbenut. Eerst kopte hij moederziel alleen een hoekschop over, nadien kwam een afgeweken vrije trap van Kebano bij hem terecht. De verdediger bleek van dichtbij wederom geen afwerker. Hij kwam Ovono op zijn weg tegen. Het was uiteindelijk Buffel – die deze play-offcampagne al goed was voor zes assists – die de ban brak voor Genk. Oostende kreeg een voorzet van Bailey onvoldoende weggewerkt. Pozuelo legde slim breed tot bij Buffel die de 0-1 overhoeks binnenschoof.

De Limburgers kozen na de pauze voor een behoudende aanpak. Het leunde achteruit en liet het initiatief aan Oostende. Na een kwartier voetballen verstuurde Rozehnal een uitstekende dieptepass richting Musona. De Zimbabwaan lobde doelman Bizot, maar zag zijn poging door Dewaest van de lijn gekeerd. Twintig minuten voor tijd snelde El Ghanassy op link knap Walsh voorbij. Hij legde uitstekend terug tot bij Musona, die de 1-1 van dichtbij niet meer kon missen. De reactie van Genk liet nog geen minuut op zich wachten. Bailey dook van op links naar binnen en dribbelde zich knap voorbij twee Oostendse verdedigers. Ovono pareerde het schot van de flankaanvaller met de voet. Tien minuten voor tijd zette de ingevallen De Camargo knap Buffel alleen op weg naar Ovono, maar de 35-jarige Genkse flankaanvaller schoof de winning goal naast. In de absolute slotfase ging KV Oostende alsnog met de drie punten aan de haal. Kabasele verloor domweg de bal op de eigen helft. Jali stuurde Lukaku diep, die snelde Walsh voorbij en trapte de 2-1 voorbij Bizot.

KV Oostende is zo opnieuw volledig in de running voor Europees voetbal. Het nadert nu tot op een punt van KRC Genk en heeft nog twee wedstrijden om over de Limburgers te wippen. KRC Genk laat de kans liggen om in de stand over AA Gent naar de derde plaats te springen.