Barcelona kampioen op slotspeeldag

In de Primera Divisíon heeft Barcelona zich op de laatste speeldag van zijn 24ste landstitel verzekerd. De Catalanen wonnen hun slotwedstrijd op het veld van Granada met 0-3. Luis Súarez scoorde drie doelpunten.

Barcelona creëerde voor de pauze nochtans nauwelijks grote kansen. Na twintig minuten combineerden Alba en Neymar de defensie van Granada aan flarden. Alba bood Suárez de openingstreffer op een dienblad aan: 0-1. Vlak voor de pauze verzekerde de Uruguayaan zich van de topschutterstitel én van een tweede titel bij de blaugrana. Op aangeven van Alves knikte hij zijn 39ste doelpunt tegen de touwen. In de slotfase vervolledigde Suárez zijn hattrick: op aangeven van Neymar duwde hij de 0-3 binnen.

Ook Real Madrid – de enige overgebleven concurrent – won zijn laatste wedstrijd. Op het veld van Deportivo La Coruña zorgde Cristiano Ronaldo met twee goals voor een 0-2 zege. De Madrilenen moesten voor een titelviering wel rekenen op een misstap van Barcelona, maar dat bleek dus ijdele hoop. De Catalanen klaarden de klus in Granada en behouden in de eindstand één punt voorsprong op Real.

Suárez topschutter

Voor het eerst sinds het seizoen 2008-2009 slaagden Cristiano Ronaldo en Lionel Messi er niet in om zich tot topschutter in Spanje te kronen. De afgelopen zes seizoenen werd een van beide telkens topschutter (elk drie keer). Dit keer kende Suárez zich die eer toe. De Uruguayaan scoorde 40 keer in La Liga. Eerste achtervolger Ronaldo strandde op 37 treffers.

10 keer gelezen