Hazard maakte mooiste goal bij Chelsea

Eden Hazard heeft vrijdagavond de trofee voor mooiste doelpunt van het jaar bij zijn club Chelsea gekregen. De supporters van de Blues verkozen zijn pareltje van tegen Tottenham begin deze maand als mooiste Chelsea-goal van het seizoen.

Op 2 mei ontving Chelsea Tottenham op Stamford Bridge. Bij puntenverlies voor de Spurs, de tweede in de stand, was Leicester City zeker van de landstitel. In het slot van de match maakte Eden Hazard er 2-2 gelijk van voor Chelsea en hij besliste zo de titelstrijd in de Premier League.

Nog op het gala werd de Braziliaan Willian verkozen tot Speler van het Jaar. De middenvelder was dit seizoen een van de sterkhouders bij Chelsea. In 48 wedstrijden – alle competitie meegerekend – maakte hij elf doelpunten, waarvan vijf in de Champions League, en gaf hij tien assists. Hij is de vijftigste speler die de trofee wint.

Ook trainer Guus Hiddink werd in de bloemetjes gezet. De Nederlander nam in december de taken over van José Mourinho als coach van Chelsea, nadat de Portugees werd ontslagen. Hiddink loodste de Blues van de zestiende plaats in het klassement naar een – voorlopig – negende plek. Volgend seizoen wordt hij vervangen door de Italiaan Antonio Conté. Als afscheidsgeschenk kreeg hij een scooter en een set gepersonaliseerde golfclubs.

Foto's: Twitter/@ChelseaFC

9 keer gelezen