Origi Speler van de Maand bij Liverpool

Divock Origi is bij zijn club Liverpool verkozen tot Speler van de Maand april. Onze landgenoot kreeg 43 procent van de stemmen achter zijn naam. “Ik ben heel trots op deze onderscheiding”, vertelt Origi op de clubwebsite.

De 21-jarige Origi was bezig aan enkele sterke weken bij Liverpool. In zes wedstrijden in de maand april maakte hij vijf doelpunten. Onze landgenoot speelde zich meer en meer in de harten van de Liverpool-supporters, maar op 20 april sloeg het noodlot toe. In de competitiewedstrijd tegen Everton werd Origi zwaar getackeld op de enkel en hij moest van het veld gedragen worden.

“Ik had een goede maand en scoorde daarin belangrijke doelpunten", zegt de jonge aanvaller. "Spijtig genoeg liep ik een blessure op. Hopelijk kan ik snel terugkeren om opnieuw belangrijke goals te maken voor mijn club. Ik beschouw het als een eer om bij een club als Liverpool de aanvalsleider te zijn.”

De revalidatie van Origi verloopt vlot. Bij Liverpool proberen ze hem klaar te stomen voor de finale van de Europa League, die plaatsvindt op 18 mei in het Zwitserse Basel. Tegenstander daarin is het Spaanse Sevilla. Na die Europese finale mag Origi zich opmaken voor het EK in Frankrijk. De jonge aanvaller werd deze week opgenomen in de 24-koppige voorselectie van bondscoach Marc Wilmots. Twee jaar geleden was Origi er ook al bij op het WK in Brazilië. 

3 keer gelezen