Club verspeelde heel wat titels in de play-offs

 

Club Brugge staat zondag voor een eerste titelviering in elf jaar. Het moet daarvoor thuis wel winnen van Anderlecht. In de voorbije play-offcampagnes ging het telkens fout voor blauw-zwart. Wij lijsten de misgelopen titels nog even voor u op. 

2012

In 2012 doet Club Brugge voor het eerst in de play-offs een schuchtere gooi naar de titel. Uit bij erfrivaal Anderlecht moet Club winnen anders is paarswit kampioen. Die middag vormen de troepen van Christoph Daum de betere ploeg. De titelstrijd is na de 0-1 van Maxime Lestienne helemaal open. En een overwinning zou terecht zijn, maar dan wordt Carlos Bacca op weg naar de 0-2 onterecht wordt afgevlagd. In de 94ste minuut is de titeldroom voorbij, na deze penaltyfout van Almebäck. Christophe Daum houdt het voorbekeken, terwijl Guillaume Gillet Anderlecht vanaf de stip naar de landstitel trapt.

2013

Het seizoen daarop begint Club Brugge pas als 4de aan de play-offs. En toch doet blauwzwart op de voorlaatste speeldag nog mee voor de titel. Dan moet het wel winnen van het verrassende Essevee. De wedstrijd van de laatste kans draait uiteindelijk uit op een sisser. Zulte Waregem wint met 5-2. En de titel is wel weg.

2014 

Op naar 2014 alles is aanwezig om thuis tegen Anderlecht het pad naar de lang verwachte titel te effenen. Het Brugse publiek stuwt de ploeg naar voor. Het ziet er almaar beter uit als Jérôme Efong Nzolo in z'n voorlaatste wedstrijd in eerste klasse rood trekt. Kansen zijn er genoeg, maar de goal valt niet. De spanning stijgt, maar er volgt een anticlimax. Club Brugge tuimelt na een eigen doelpunt van Thomas Meuenier van finaal van z'n leiderplaats. Ook in 2014 is het weer net niet.

2015

Vorig seizoen begon Club Brugge als leider aan de play-offs. Maar het succesvolle Europese parcours heeft blauwzwart afgemat. Op speeldag 7 kunnen de Bruggelingen over Gent weer naar de koppositie springen. Al moet Club moet voortdurend achtervolgen. Het maakt tot twee keer toe een achterstand goed. Erop erover vermoedt heel Jan Breydel. Behalve Benito Raman. In de slotfase werkt hij de dodelijke 2-3 in twee tijden voorbij Mathew Ryan. Gent wordt uiteindelijk kampioen, Club Brugge moet nog maar eens een jaar wachten.