Charleroi met kleine marge naar Kortrijk

Bekijk het verslag vanaf 2:00

Charleroi staat alweer een stap dichter bij Europa. In de heenwedstrijd van de play-offfinale versloeg het Kortrijk met het kleinste verschil. Topschutter Perbet zorgde in de slotfase voor een nipte 1-0 overwinning.

“We komen hier voetballen met de intentie om een doelpunt te maken”, zei Kortrijk-coach Patrick De Wilde. Van die intentie was in de eerste helft weinig merkbaar. Kansen – zeker voor Kortrijk – waren erg schaars. Het was zelfs de thuisploeg die het hardst naar een goal solliciteerde. Perbet kopte tot tweemaal toe een voorzet over het doel van Sifakis, een schot van Saglik zoefde naast en de vrijstaande Baby knikte een voorzet van Ndongala onbegrijpelijk naast. Ninis kreeg de bal wel binnen het kader, maar Sifakis bokste de vrije trap van zijn Griekse landgenoot uit zijn doel.

Ook in de tweede helft waren de Zebra’s de meest aanvallende ploeg, al leverde dat nog steeds geen huizenhoge kansen op. Na Kortrijks geknoei in de zestien, kon Perbet op het uur de bal net niet binnenduwen. Een kwartier voor tijd waagde Saglik zijn kans net als in de eerste helft van op afstand. Zijn schot belandde in het zijnet. Aan de overkant was Kortrijk één keer gevaarlijk. De Smet wierp de bal voor doel, waar de vrijstaande Kagé aan de tweede paal onvoldoende kracht achter zijn schot kon zetten. 

De wedstrijd leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar daar dacht Perbet anders over. De ingevallen Pollet stuurde de topschutter diep, die duwde de bal tussen Keet en Gigot in doel: 1-0. Charleroi trekt zo met de kleinst mogelijke marge naar het Guldensporenstadion en neemt zo een eerste optie op een finale tegen de vierde uit play-off 1.