Kennen we vandaag de kampioen in de JPL?

Club Brugge vs. Anderlecht. Kan de titelstrijd nog klassieker zijn? Blauw-zwart kan vandaag voor de veertiende keer in de clubgeschiedenis de titel pakken in de Belgische eerste klasse. Daarvoor moet het winnen van de paars-witte aartsrivaal.

Vandaag is het exact elf jaar geleden dat Club Brugge voor het laatst kampioen werd. Club had toen genoeg aan een 2-2 gelijkspel tegen – jawel – Anderlecht. Het enige verschil met elf jaar geleden is dat blauw-zwart nu moet winnen als het zich al wil verzekeren van de titel. En laat dat nog niet gelukt zijn dit seizoen. RSCA won de voorbije drie duels met Club. In het Jan Breydelstadion werd het eind december zelfs 1-4. Als Anderlecht opnieuw wint, komt het naast Club Brugge te staan in het klassement en worden het nog twee spannende speeldagen in de Jupiler Pro League.

Als Club Brugge wint, vergroot het zijn voorsprong op paars-wit tot zes punten. Met nog twee speeldagen te gaan, zou dat onoverbrugbaar zijn. Club eindigde de reguliere competitie als leider en blijft bij een gelijke stand altijd voor Anderlecht. Michel Preud’homme en zijn manschappen beginnen ook met vertrouwen aan de mogelijk beslissende wedstrijd. Vorig weekend wonnen ze met 1-4 op het veld van AA Gent en de weken daarvoor werden ook Zulte Waregem (5-0) en Racing Genk (3-1) met ruime cijfers opzij gezet. In een uitverkocht en kolkend Jan Breydelstadion belooft het dus een intense match te worden.

  • Club Brugge – Anderlecht: zondag, 14u30

Strijd om derde plaats
AA Gent is na de 1-4-nederlaag van afgelopen weekend tegen Club Brugge definitief uitgeschakeld voor de titel. De Buffalo’s willen er nu alles aan doen om zich te verzekeren van de derde plaats, die recht geeft op een plek in de voorrondes van de Europa League. Ook Racing Genk is nog in de running, het staat voorlopig op twee punten van Gent, maar gisteren ging het wel de boot in bij Oostende. En dus komt Oostende weer volledig in het spoor van de Limburgers en op drie punten van de Buffalo's. Gent gaat op bezoek bij Zulte Waregem, dat in deze play-offs nog niet kon winnen.

  • Zulte Waregem – KAA Gent: zondag, 18u
2 keer gelezen