Zlatan Ibrahimovic verlaat PSG

Zlatan Ibrahimovic speelt volgend seizoen niet meer voor Paris Saint-Germain. Dat maakt hij zelf bekend via de sociale media: “Morgen is het mijn laatste wedstrijd in het Parc des Princes. Ik kwam als een koning en vertrek als een legende.”

Na vier seizoenen in de Franse hoofdstad heeft Zlatan Ibrahimovic beslist om PSG te verlaten. De Zweedse spits kwam in de zomer van 2012 over van AC Milan en ontpopte zich tot clubicoon bij de Parijse club.

In totaal maakte Ibrahimovic 152 doelpunten in 178 wedstrijden voor PSG. In vier jaar won hij er evenveel keer de landstitel, drie keer de Coupe de la Ligue, een keer de Coupe de France en drie keer de Franse supercup. In de Champions League bereikte Zlatan en PSG vier seizoenen na mekaar de kwartfinales.

Een echte verrassing kunnen we het vertrek van Ibrahimovic bij PSG niet noemen. Zijn contract liep er na dit seizoen af en gesprekken over een contractverlenging werden er niet meer gevoerd. Morgen, zaterdag 13 mei, speelt hij dus zijn allerlaatste thuiswedstrijd in het Parc des Princes tegen het Nantes van Guillaume Gillet. Waar Ibrahimovic volgend seizoen aan de slag gaat, is niet duidelijk. Dat nieuws komt mogelijk pas na het EK in Frankrijk, waar Zlatan en Zweden tegenstander zijn van de Rode Duivels in de groepsfase. 

6 keer gelezen