Analisten: "Engels moet mee naar het EK"

Stadion-analisten Jan Boskamp en Wim De Coninck zijn het met elkaar eens als het gaat over een vervanger van Vincent Kompany in de selectie voor de Rode Duivels voor het EK. “Björn Engels moet mee” klinkt het in koor.

“Je moet dan geen vier posities wisselen” aldus Boskamp. “Alderweireld kan dan gewoon rechts staan, Vertonghen blijft op links en Engels kan samen met Vermaelen gewoon centraal achterin spelen.”

Wim De Coninck is het daarmee eens. “Je moet met je beste rechtsback naar het EK” zegt hij op de idee om Alderweireld centraal achterin uit te spelen. “Daarom kies ik voor Engels, een rechtsvoetige verdediger centraal achterin. Bovendien is hij in vorm en kan hij ook aanvallend iets bijbrengen op standaardsituaties.”

Boskamp en De Coninck hebben het ook over de keepers die volgens hen mee moeten naar Frankrijk. Boskamp & De Coninck zouden alletwee Gent-doelman Sels meenemen als derde keeper. "Maar er zal wel een reden zijn om een 37-jarige doelman mee te nemen" aldus Boskamp. "Om hem te belonen voor zoveel professionalisme en omdat het een goede sfeermaker is" besluit De Coninck.

Over de aanvallende spelers lopen de meningen wel uiteen. Wim De Coninck is voorstander van Marseillespits Michy Batshuayi. “Het is iemand die heel gemakkelijk een goal kan maken, het is iemand die goed kan invallen, het is iemand die op z’n eentje een gesloten verdediging kan openbreken… Zo iemand zou ik altijd meenemen.”

Volgens Jan Boskamp valt Batshuayi eruit: “al is het wel vreemd: het is iemand die heel makkelijk scoort, maar ik denk dat hij voor Benteke zal kiezen.” Batshuayi zelf gaf in Sport/Voetbalmagazine te kennen dat hij zou “huilen, huilen, huilen” als hij niet mee mag naar het EK.