Wilmots: "Wij zijn outsider op het EK"

“Wij zijn een outsider op het EK in Frankrijk” aldus bondscoach Marc Wilmots. Dat heeft hij gezegd in een interview met de toonaangevende Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport. “Men spreekt over een gouden generatie van Belgische voetballers, maar we kunnen pas spreken van een gouden generatie als we een titel pakken.”

“Het is al een geweldige prestatie dat we ons twee keer na elkaar via kwalificaties geplaatst hebben voor een groot tornooi” aldus Wilmots. “Maar je hebt op het EK landen als Spanje, Duitsland & Frankrijk. Die hebben uitstekende kwaliteiten en die laatste spelen ook thuis. Wij zijn samen met Italië en Portugal outsiders. Maar zonder ernstige blessures kunnen we misschien de halve finales bereiken. Dat zou een enorm succes zijn. En als je daar staat, dan kan je ook winnen.”

België is momenteel het hoogst gerangschikte Europese land op de FIFA-ranking. “De tweede plaats op de FIFA-ranking zie ik niet als een last, want het is een objectieve ranking die aangeeft dat we goed bezig zijn.” Wilmots had het ook over z’n jonge ploeg. “Op het WK in Brazilië hadden we op Ghana na de jongste selectie. Nu hebben we een pak meer ervaring opgedaan. “

Wilmots had het ook over de eerste groepswedstrijd van de Belgen. Op 13 juni spelen ze in Lyon tegen Italië. “Die eerste wedstrijd verliezen zou een drama zijn” aldus Wilmots. “Ik verwacht een erg tactische wedstrijd, maar mijn spelers zullen zeker niet naïef zijn” gaf Wilmots nog mee.

2 keer gelezen