Bayern strikt toptalent Sanches

Het is eind mei en Bayern München is al erg actief op de transfermarkt. De Rekordmeister heeft het Portugese toptalent Renato Sanches aan zich gebonden en het plukt ook Duits international Mats Hummels weg bij concurrent Borussia Dortmund.

De 18-jarige Renato Sanches geldt als een van de grootste Europese voetbaltalenten en is dan ook gegeerd door verschillende Europese topclubs. Bayern München pakt onder andere Manchester United in snelheid nu. De Portugese middenvelder tekende een contract voor vijf seizoenen bij de Duitse kampioen. Hij komt over van Benfica. Bayern zou zo’n 35 à 40 miljoen euro betalen.

Ook Mats Hummels zette zijn krabbel onder een contract voor vijf seizoenen. De 27-jarige verdediger ontpopte zich de voorbije acht jaar tot sterkhouder en zelfs aanvoerder bij concurrent Borussia Dortmund. Hij lag nog een jaar onder contract bij Die Borussen, maar Hummels gaf eerder al aan dat hij terug wilde naar Bayern München, waar hij jeugdspeler was en zijn profcarrière begon. Met Dortmund werd hij twee keer kampioen en won hij een keer de beker en Duitse Supercup. 

Pikant detail: de laatste wedstrijd van Hummels bij Dortmund is de bekerfinale tegen … Bayern München. Volgens de verdediger zelf hoeven de supporters van BVB niet te vrezen: “Voor ik deze zomer terugkeer naar mijn thuisstad, hebben we nog één gezamenlijk doel: de Duitse beker opnieuw naar Dortmund halen.”

2 keer gelezen