Twee dagen feest als Club kampioen speelt

Brugge bereidt zich voor op een grootse titelviering mocht Club zondag in eigen huis, tegen Anderlecht, haar veertiende titel pakken. Op pinkstermaandag staat er een groot volksfeest op het programma. Burgemeester Renaat Landuyt lichtte dinsdagochtend een tipje van de sluier.

"We willen het vel van de beer niet verkopen voor hij is geschoten, maar willen op alles voorbereid zijn", zegt burgemeester Renaat Landuyt. "Het scenario is ook bruikbaar op een ander moment, mocht het nu zondag nog niet gebeuren. Al is er niemand in het schepencollege van Brugge die er nog aan twijfelt dat Club zondag de titel pakt.”

"Als tijdens de match blijkt dat Club kampioen zal spelen, zal de omgeving rond het Jan Breydelstadion verkeersvrij worden gemaakt. Uit veiligheidsoverwegingen worden diezelfde dag nergens anders massa-evenementen georganiseerd." Dat wil dus zeggen dat de match niet te volgen zal zijn op groot scherm.

"Op maandag staat er dan een volksfeest op het programma waarbij de spelers op de fiets de binnenstad zullen inrijden. Geen viering op de reien dus. Vanaf 15 uur zouden de festiviteiten starten op een podium op de Burg. Op een groot scherm zullen beelden te zien zijn en er is ook muzikale omkadering. De spelers worden ontvangen op het stadhuis en mogen het Gulden Boek ondertekenen voor het feest kan losbarsten."