Eindhoven kleurt rood en wit

PSV heeft maandagnamiddag en –avond uitbundig zijn tweede opeenvolgende titel in de Eredivisie gevierd. In de straten van Eindhoven kwamen zo’n 100.000 supporters samen om hun kampioenen te huldigen. Het Stadhuisplein werd door de grote toeloop al snel afgesloten en ook de Markt, waar een groot scherm stond, moest dicht.

De club van Maxime Lestienne pakte zondag ietwat verrassend de titel in Nederland. PSV won met 1-3 bij PEC Zwolle terwijl titelconcurrent en –favoriet Ajax niet verder geraakte dan een 1-1-gelijkspel bij De Graafschap, de voorlaatste in de stand.

De festiviteiten begonnen maandag met een rondrit door de stad. Door de vele supporters langs het parcours duurde die veel langer dan gepland. Eindhalte was het Stadhuisplein, waar de spelers de trofee toonden.

Vorig jaar liet de stad Eindhoven al zijn pleinen open, maar toen werd het op sommige momenten te druk. Omwille van veiligheidsredenen besliste het stadsbestuur om strengere maatregelen te nemen, maar dat bedierf de sfeer niet, integendeel.

Rond 20.30 eindigde het feest op de tonen van het lied Brabant van Guus Meeuwis. Maar ongetwijfeld zullen spelers en supporters nog tot in de vroege uurtjes hebben verder gevierd.

Foto: Twitter/@PSV

2 keer gelezen