Defour out tot einde seizoen

Steven Defour is out voor de rest van het seizoen. Oorzaak is een scheurtje in de hamstrings. Defour mist zo de topper van zondag tegen Club Brugge en de rest van de play-offs. Een serieuze aderlating voor paars-wit.

Besnik Hasi vreesde na de thuiswedstrijd tegen KV Oostende al voor een lange afwezigheid van de middenvelder en die vrees wordt nu bevestigd. Zijn leider op het middenveld zal vermoedelijk vier tot vijf weken out zijn. Zo mist Defour voor het tweede jaar op rij de beslissende eindstrijd. Vorig seizoen moest hij ook al toekijken vanuit de tribunes hoe zijn ploegmaats in extremis de tweede plaats nog verspeelden aan Club Brugge.

De blessure van Steven Defour is geen verrassing. Ook tegen AA Gent werd hij net na de rust al naar de kant gehaald met pijn in de hamstrings. De medische staf achtte hem fit voor de wedstrijd tegen Oostende, maar dat bleek dus een foute keuze.

De Serviër Djuricic liet de voorbije wedstrijden al mooie dingen zien en neemt zondag allicht de plaats in van Defour. Op het middenveld krijgt hij zeer waarschijnlijk het gezelschap van Youri Tielemans en Leander Dendoncker.

Anderlecht moet zondag winnen in Jan Breydel als het nog kans wil maken op de titel. Een moeilijke klus, maar niet onmogelijk. Paars-wit is dit seizoen de enige ploeg die de Bruggelingen in eigen huis wist te kloppen. Bij een thuiszege van Brugge is de titelstrijd gestreden.

2 keer gelezen