Sofiane Hanni wint ebbenhouten schoen

De Algerijn Sofiane Hanni heeft in het Birmingham Palace in Anderlecht de 25e Ebbenhouten Schoen gewonnen. De trofee bekroont de beste Afrikaanse voetballer of speler van Afrikaanse origine uit de Jupiler Pro League. De 25-jarige aanvallende middenvelder van KV Mechelen bleef in de verkiezing de Ghanezen Nana Asare (AA Gent) en Frank Acheampong (RSC Anderlecht) voor. 

De Algerijn, de eerste op de erelijst, was dit seizoen goed voor zeventien doelpunten en zeven assists. Eerder werd hij dankzij zijn prestaties verkozen tot 'Belgische Leeuw', een award voor de beste speler van Arabische origine in de Jupiler Pro League. Hanni beleefde met KV Mechelen een seizoen om snel te vergeten. De "Kakkers" sloten de reguliere competitie af op de tiende plaats en kwamen terecht in play-off 2B, waarin ze na een voortvarende start pas op de derde plaats eindigden. Uitblinker Hanni kan rekenen op interesse van een aantal Belgische topclubs, vooral Anderlecht ligt op de loer.

De Ebbenhouten Schoen bekroont de beste voetballer van Afrikaanse origine uit de Belgische competitie. Het referendum werd in leven geroepen door de vzw African Culture Promotion en RTL-TVi en is aan zijn 25e editie toe. De jury bestaat uit bondscoach Marc Wilmots, alle trainers uit de drie nationale afdelingen, leden van de Belgische sportredacties (geschreven en audiovisuele pers) en leden van een erejury, voorgezeten door voormalig Rode Duivel Georges Heylens.

 

2 keer gelezen