White Star: "Onze strijd stopt hier"

John Bico zet mogelijk een punt achter White Star Brussel. Dat vertelde de sterke man achter de Brusselse club maandagmiddag op een persconferentie. “Ik ziet niet in waarom ik nog voort zou doen.”

Een week geleden kroonde White Star zich op de slotspeeldag tot kampioen in tweede klasse. Maar de club kreeg geen licentie, niet van de voetbalbond en ook niet in beroep voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Daarom mag de club niet promoveren naar eerste klasse en zou ze aan het volgende seizoen zelfs beginnen in de hoogste amateurliga.

De Brusselse club kan de beslissing nog aanvechten voor een burgerlijke rechtbank, maar voorzitter/eigenaar/trainer John Bico ziet dat niet meteen zitten. “Onze strijd eindigt hier. Ik ziet niet in waarom ik nog voort zou doen. Als ik in beroep ga, is dat voor mijn spelers. Maar die zullen volgend seizoen wel bij een andere ploeg belanden. De kans is groot dat de hoogste amateurklasse start zonder White Star. De werknemers zullen hun job verliezen en de droom van onze jeugdspelers ligt aan diggelen.”

Kritiek op BAS en burgemeester Molenbeek

Bico gaf ook een sneer naar het BAS. “Het voortbestaan van onze club is zogezegd niet gegarandeerd. Het is nog maar de eerste keer dat een Belgische club zo’n beslissing krijgt. Dat is hetzelfde als tegen iemand die net drie jaar in de woestijn heeft weten te overleven en nu eindelijk een oase gevonden heeft, te zeggen: ‘Bewijs dan dat je kunt overleven’.”

Ook de burgemeester van Molenbeek krijgt ervan langs. “Als zij het akkoord dat we hadden over het Edmond Machtensstadion enkele weken geleden niet verbroken zou hebben, zaten we volgend seizoen in eerste. Wij werden niet gesteund door de lokale autoriteiten.”

3 keer gelezen