Club slaat AA Gent knock-out: 1-4

Club Brugge heeft de titelkansen van AA Gent tot nul herleid. De competitieleider diende AA Gent in zijn zwaarste nederlaag ooit toe in de Ghelamco Arena: 1-4. Wint Club volgend weekend thuis van Anderlecht, dan is het kampioen.

De wedstrijd was nochtans niet bepaald goed begonnen voor Club. De leider leed voortdurend balverlies en miste in de duels een gebrek aan scherpte. Na een kwartier ging Coulibaly met een gestrekt been door op de knie van Butelle. De doelman van Club kermde van de pijn, terwijl de Malinees zich met slechts geel gelukkig mocht prijzen. Vijf minuten later ontsnapte blauw-zwart aan een achterstand. Milicevic schilderde de bal op het hoofd van Depoitre, die van dichtbij op de paal kopte. Het was slechts uitstel van executie, want op het halfuur kopte Coulibaly een voorzet van Sels terug tot bij Depoitre, die de openingstreffer maar voor het binnenschuiven had.

Lang kon AA Gent niet van zijn voorsprong genieten. Amper drie minuten later ontsnapte Izquierdo op de linkerflank. De Colombiaan legde perfect terug tot bij Vanaken, die de gelijkmaker eenvoudig voorbij Sels schoof. Vlak na de pauze solliciteerde Depoitre met het hoofd naar een tweede doelpunt, maar de Gentse aanvaller trof dit keer Butelle op zijn weg.

Na de pauze ontbond Izquierdo zijn duivels. De flankaanvaller bleek een gesel voor de defensie van AA Gent. Op het uur kapte hij twee Gentenaars uit en joeg hij de bal hard voorbij Sels: 1-2. Vijf minuten later liet Izquierdo Nielsen opnieuw alle kleuren van de regenboog zien. Hij snelde de Deen voorbij en legde – net als bij het eerste doelpunt van Club – de bal perfect terug tot bij Vanaken, die de 1-3 binnenduwde. Een kwartier voor tijd ging Izquierdo opnieuw zijn kans. Sels kon het schot nog stuiten, maar in de rebound trapte Meunier de bal via het been van Nielsen toch binnen: 1-4. 

Voor AA Gent is de titelstrijd een gelopen race. Met nog drie matchen te gaan, hebben de Buffalo's nu negen punten achterstand op Club. Blauw-zwart zelf behoudt dankzij de zege drie punten marge op Anderlecht. Bij een thuiszege - volgende week tegen Anderlecht - is de kloof onoverbrugbaar en is Club Brugge na elf jaar nog eens kampioen.

8 keer bekeken