RSCA wint in slotseconden van KVO

Bekijk de samenvatting vanaf 1'10'

Anderlecht heeft voor het eerst dit seizoen kunnen winnen van KV Oostende. Paars-wit won met 2-1 dankzij een doelpunt van Okaka in de slotminuut van de wedstrijd. Anderlecht blijft zo in de titelstrijd.

De thuisploeg begon dominant aan de wedstrijd, maar KV Oostende kon al snel het evenwicht herstellen. Na een half uur kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Bruno Godeau tikte een hoekschop van Berrier voorbij Proto in doel. KVO stond vol vertrouwen te voetballen, bij Anderlecht bleef de reactie uit. Onder luid boegeroep trokken de spelers de kleedkamer in.

Paars-wit had iets recht te zetten en begon dan ook enthousiast aan de tweede helft. Na amper tien seconden stormde Okaka af op doel, zijn schot ging voorlangs. In minuut 52 tackelde Vandendriesche Acheampong in de zestien, strafschop voor Anderlecht. Tielemans zette zich achter de bal en knalde de 1-1 in doel.

Doelman Ovono ontsnapte even later aan een rode kaart nadat hij met de twee voeten vooruit doorging op Djuricic. Bij RSCA moest Steven Defour opnieuw snel naar de kant met pijn in de hamstrings.

Okaka verlost RSCA

Anderlecht bleef gretig spelen en ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt. Okaka en de ingevallen Suarez zorgden voor het meeste gevaar, maar scoren lukte aanvankelijk niet. Aan de andere kant van het veld was een alerte Proto nodig bij een poging van El Ghanassy.

De wedstrijd leek te gaan eindigen op een 1-1-gelijkspel en dus opnieuw puntenverlies voor paars-wit tegen KV Oostende, maar in de slotseconden verloste Stefano Okaka de Brusselaars met een rake kopbal. Anderlecht blijft zo in de race om de titel. 

 

2 keer bekeken