Boskamp: "Jammer voor hem én ploeg"

Waar gevreesd voor werd, is een feit. Vincent Kompany moet definitief afhaken voor het EK. Onze analist Jan Boskamp gaf een eerste reactie in Stadion. “Het is spijtig. Zowel voor hem als voor de ploeg en supporters. Maar mentaal is hij zo sterk, dus hij zal er terug staan.”

“Hij maakt het al heel snel bekend”, vertelt Boskamp. “In principe heb je nog zes weken. Misschien komt de beslissing wel mee van bovenaf, van Manchester City. Er komt een nieuwe trainer met een andere aanpak. Als Kompany nu gaat spelen, mist hij misschien de voorbereiding. Voor hem persoonlijk vind ik het wel een goede beslissing.”

Kompany heeft in zijn carrière al veel last gehad van blessures. Zelf zegt hij dat hij er terug zal staan en ook Boskamp is ervan overtuigd dat hij zal terugkeren. “Hij is mentaal zo sterk. In plaats van nu proberen terug te keren in vier, vijf weken, zal hij het vermoedelijk wat kalmer aandoen.” De Nederlandse analist ziet de aanvoerder van de nationale ploeg en Man City zeker nog drie of vier jaar spelen. “Hij moet wel stoppen met dat krachttrainen. Ik zie hem altijd met krachtoefeningen bezig. Daarmee belast hij zijn spieren.”

Wie centraal in verdediging?

Met het uitvallen van Vincent Kompany missen de Rode Duivels hun aanvoerder en een van hun sterkhouders. “Je gaat hem zeker missen omdat hij een persoonlijkheid is, maar er zijn nog zoveel goede spelers”, zegt Boskamp. “Ik zou voor Jan Vertonghen en Toby Alderweireld centraal gaan. Zij kennen mekaar al van bij Ajax en voelen mekaar heel goed aan. Maar Nicolas Lombaerts en Thomas Vermaelen kunnen ook goed voetballen en dan heb je nog een aantal jongeren. Er zijn dus veel mogelijkheden om dat op te vangen."

 

3 keer bekeken