Charleroi staat in finale Play-Off 2

Bekijk de samenvatting vanaf 18'.

In groep B van Play-Off 2 kon het nog alle kanten uit. Charleroi en Lokeren begonnen met acht punten aan de laatste wedstrijd, maar de Zebra’s stonden aan de leiding met een beter doelsaldo. KV Mechelen volgde op de derde plaats met zeven punten.

Charleroi moest winnen om zeker te zijn van de finale van Play-Off 2. Toch was het STVV dat met meer enthousiasme aan de aftrap stond en ook de betere kansen kreeg. Een gedreven Swers en Raman liet twee kansjes optekenen. Bij Charleroi leken ze wat nerveus, maar tegen de gang van het spel in kwamen ze uiteindelijk wel op voorsprong in de 43ste minuut. Na wat geharrewar en ook wat geluk kon Baby de 0-1 uiteindelijk over de doellijn schuiven. Alsof plots alles lukte stond het drie minuten later al 0-2 toen Ndongala de bal staalhard en droog voorbij doelman Dutoit in de bovenhoek knalde. Een gevleide voorsprong voor de Zebra’s.

Na de rust ging Charleroi voort op het herwonnen vertrouwen. Baby werd opnieuw de diepte ingestuurd en was niet baatzuchtig. Hij legde de bal klaar voor Gouden Stier Perbet en die schoof zijn twintigste doelpunt van het seizoen voorbij doelman Dutoit. STVV probeerde nog en zocht nog naar de eerredder, maar die bleef uit.

Door de zege verzekert Charleroi zich van een plaats in de finale van Play-Off 2. Naast concurrent Lokeren won ook, maar het betere doelpuntensaldo van Charleroi geeft de doorslag. In de finale nemen ze het op tegen KV Kortrijk